Mindfulness trainingen Gorinchem 2020

Mindfulness is een manier waarbij je leert om bewust te leven en op een andere wijze om te gaan met emoties, gevoelens en gedachten. Dit wordt gedaan door oefeningen en meditatie.

Mindfulness trainingen bestaan uit 8 bijeenkomsten, waarbij tijdens iedere bijeenkomst een ander thema wordt behandeld.

Iedere training bestaat uit een deel oefenen en uitleg bij de achtergrond van de oefeningen. Naast de oefeningen in de training ontvang je een werkboek en een usb stick met oefeningen om thuis te kunnen oefenen.

Een mindfulness training is geen praatgroep, je traint op een actieve manier en leert door de oefeningen anders te kijken naar emoties, gevoelens en gedachten. Natuurlijk wisselen we ook informatie uit maar bij mindfulness gaat het vooral om je eigen ervaringen tijdens de trainingen.

Daarnaast is mindfulness training zeer effectief ter voorkoming van overbelasting en burn-out, maar ook als aanvulling op het herstel.

De kosten voor de training bedragen € 300,00. Werkgevers betalen vaak een gedeelte of de gehele kosten, overleg dit met je werkgever en bekijk de mogelijkheden.

Het is belangrijk om alle bijeenkomsten aanwezig te zijn om het effect zo groot mogelijk te maken. Mocht dit in je planning of privé lastig zijn kun je ook kiezen voor individuele mindfulness sessies.

In verband met Covid-19 zijn er geen groepstrainingen gepland, individuele trainingen zijn wel mogelijk.