Wat is mindfulness

Mindfulness is leven met aandacht, leven in het hier en nu. In deze tijd zijn we gewend om in ons leven door te rennen, we zijn prestatiegericht en meten ons met onze omgeving. Het gras bij de buren lijkt vaak groener.

Harder werken, nog meer op onze tenen lopen en bezig zijn met de toekomst. We leven bijna niet meer in het hier en nu. Genieten van de momenten die er zijn. Kunnen accepteren van wat er nu is.

Het aantal burn-out klachten is de laatste jaren schrikbarend gestegen en toch blijven we vaak doorgaan met wat we deden.

            “als je doet wat je altijd deed, dan krijg je wat je altijd kreeg”

Mindfulness wordt ook wel aandachtstraining genoemd, je leert weer met aandacht naar je omgeving, je leven en natuurlijk naar jezelf te kijken.

Mindfulness training bestaat uit 8 trainingen waarbij iedere training een thema heeft. De opbouw van deze thema’s zorgt ervoor dat je leert hoe je mindfulness in je dagelijks leven kunt implementeren.

  1. Omgaan met de automatische piloot
  2. In ons hoofd wonen
  3. de verdeelde geest naar 1 punt brengen
  4. afkeer herkennen
  5. toestaan en laten zijn
  6. gedachten zijn geen feiten
  7. hoe kan ik het beste voor mezelf zorgen
  8. hoe nu verder in het dagelijks leven

Om het meeste uit de training te halen vragen we je dagelijks te oefenen en huiswerkopdrachten te maken. Dit zorgt voor een verandering in het hier en nu. Daarnaast is aangetoond dat dagelijks mediteren zorgt ook voor verandering in de hersenen.

“Een Amerikaanse onderzoekster; Heleen Slagter ontdekte dat mensen na drie maanden van meditatie makkelijker hun aandacht konden verdelen over prikkels uit hun omgeving. Dat verschil was ook zichtbaar in EEG-scans. Mensen kregen door het mediteren meer controle over de beperkte capaciteit van hun hersenen, concludeert de onderzoekster”  https://www.nemokennislink.nl/publicaties/meditatie-verandert-het-brein/

Mindfulness training zoals door Navado gegeven is een Evidence Based training. Wil je meer weten neem dan vrijblijvend contact op.

× How can I help you?